Po prostu nie mogłam, nie, nie dałam rady przyjść obojętnie. Oboje z A musieliśmy go mieć 😀
Cena jeszcze szalona ale co tam, przy Piątku można zaszaleć a co tam!
A że jeszcze jest warzywem polecanym przez dietetyków, to czego więcej chcieć?
W związku z powyższym:
ogłaszam otwarcie sezonu na bobik !!! Smacznego :*
W związku z powyższym:
ogłaszam otwarcie sezonu na bobik !!! Smacznego :*
Wiadomo bób lubi sól i cukier w gotowaniu ale i to można zminimalizować tak by dalej było i zdrowo i smacznie. U nas obowiązkowo z koperkiem. A dla chętnych koniecznie z odrobiną masełka. Mega :)
U nas tylko Młody nie jest zwolennikiem tego warzywa ale w pełni to akceptuję o czym świadczy fakt ,że jeszcze go nie wydziedziczyłam :P . Jednak co roku staram się go skusić w nadziei ,że smak mu się zmieni. Czekam dalej :)
A ja cierpliwa jestem :)
U nas tylko Młody nie jest zwolennikiem tego warzywa ale w pełni to akceptuję o czym świadczy fakt ,że jeszcze go nie wydziedziczyłam :P . Jednak co roku staram się go skusić w nadziei ,że smak mu się zmieni. Czekam dalej :)
A ja cierpliwa jestem :)
P. S. Jako farsz do pierogów też bajka ale to już inna historia 😇
(...) Jedna szklanka gotowanego bobu zawiera średnio 187 kcal oraz 33g węglowodanów. Dietetycy zalecają włączanie tego warzywa do diety ze względu na wysoką zawartość białka i niewielką zawartość tłuszczu. Bób zawiera 13 gramów białka w objętości nie przekraczającej filiżanki i tylko 1 gram tłuszczu.(...)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz