Tym razem czas na coś słodkiego, takiego na chandrę i do kawy. Na spotkanie z przyjaciółmi i takie rodzinne też.
A że pogoda za oknem do spacerów nie zachęca to nie pozostaje mi nic innego jak osłodzić sobie i Wam ten czas.
Zapraszam
Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 2 obrane jabłka
- 2 banany
- przyprawa do szarlotki
- 3 łyżki cukru brązowego lub miodu
- 1 skłucone jajko.
Na rozwinięte na blasze ciasto, rozkładamy owoce, w dwóch rzędach. Jajkiem smarujemy boki i pas pośrodku. Całość nakrywamy drugim ciastem i lekko dokładamy po bokach i w środku. Tak sklepowe ciasto przecinamy po środku, tak by powstały dwa prostokąty. I jeszcze raz smarujemy jajkiem całość. Wstawiamy do nagrzanego do 180° piekarnika i pieczemy ok. 30-35 min.
I tyle......
I teraz czas na relaks z książką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz