wtorek, 29 marca 2016

Kurczak z pieczarkami? Banał?

Dziś proponuję potrawkę z kuraka.

Lekką, smaczną i co często jest decydujące - szybką 😀
W sam raz na po świąteczny "dyskomfort trawienny":)

To do dzieła :)
Przygotuj
2 marchewki
150 ml wody
lubczyk ( suszony może być) i natka pietruszki
sól, pieprz do smaku
curry
300g pieczarek
300g piersi z kurczaka lub dowolne mięso drobiowe (bez skóry). Fajny pomysł na wykorzystanie mięska z dnia poprzedniego 😊.

Do gotującej wody dodajemy pokrojoną i obraną marchew. Dodajemy kilka gałązek natki i lubczyk. Pieczarki wcześniej pokrojone i obrane dodajemy do wywaru. Gotujemy do miękkości.
Pokrojone mięso podsmażyć na odrobinie masła klarowanego, dodać curry, paprykę, sól i pieprz. Całość dodajemy do wywaru. Chwilę razem podgotować.
Podawać z natką pietruszki.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz